VFBAB

Upptagning och vinterplats

Bokningen öppnar den 10/8 och vi börjar upptagningarna från mitten av september.

Här följer kort information för befintliga kunder hos VFB AB inför höstens båtupptagning. Vill du bli ny kund hos VFB AB finns ytterligare information om hur man då går tillväga här.

Vi har nästan fullt på våra uppställningsytor och många kunder som står i kö och vill få plats. För att kunna hantera kön på ett vettigt sätt måste vi be alla befintliga kunder som vill behålla sin vinteruppställningsplats hos VFB AB att boka och betala sin upptagning och vinteruppställning senast den 10:e september. Detta gäller ej kunder med egen vinteruppställningsplats /båthus eller självupptagare på Tegeludden, dessa kunder kan boka sin upptagning/plats när som helst.

Alla våra befintliga kunder som har båten vinteruppställd på våra ytor är garanterade plats även under nästa säsong men då måste man boka och betala sin plats före den 10:e september. Efter den 10:e september kommer vi att tilldela eventuellt överblivna platser till nya kunder från kön.

Det är enkelt att byta tid efter man har bokat så även om man inte vet exakt när man vill ta upp sin båt så kan man boka den tid man tror och sedan byta om det behövs.

När du bokar så passa på att kolla att dina kontaktuppgifter är uppdaterade så att vi kan få tag på dig om något händer med din båt under vintern.

Man kan se alla tillgängliga lediga tider i ”Lediga tider” rutan till höger.

Ytterligare information

Om du är kund hos VFB AB sedan tidigare är det bara att gå in och boka tid för upptagning och betala din plats direkt på hemsidan här. Hjälp för bokningen finns här. Har du svårt att betala via internet så finns ytterligare information och hjälp här.

Om du inte kan eller vill boka på internet så kontakta vår verksamhetsansvarige Mathias Björklind för hjälp.

Här finns prislistan för våra tjänster och här finns våra villkor och här finns karta till våra upptagningsplatser.

Vår vinteruppställning på båtstöttor som VFB AB tillhandahåller har blivit så populär att vi har var tvungna att köpa in fler stöttor varje år för att de skulle räcka till alla som bokat plats. För att öka tydligheten mot kunderna och underlätta för vår personal har vi tagit fram en stöttningsinstruktion för VFB AB där det tydligt framgår hur många stöttor VFB AB tillhandahåller för vinteruppställning för olika typer av båtar. Stöttningsinstruktionen finns att läsa här.

Vi försöker hjälpas åt att hålla området låst för att skydda våra båtar. Lås bommen efter dig om du är sist från området. Kod till bommar och toaletter finns  här (kräver att du är inloggad som kund).

Vi hoppas att du skall trivas som kund hos VFB AB. Har du frågor kontakta vår verksamhetsansvarige Mathias Björklind via email på bokning (snabela) vfbab.se eller på telefon 0735-957565

Som tidigare påminner vi om att vi är ett företag som drivs av båtägare för båtägare och att det är din egen medverkan och goda förberedelser som gör det möjligt för oss att fortsätta hålla kostnaderna på en rimlig nivå. Hjälp gärna övriga båtägare medan du väntar på din tur så går det snabbare och smidigare för alla. Framför gärna synpunkter på förbättringar till vår slippersonal.

  • För de som vill stå på Lövudden och har egen vagn så hänvisar vi i första hand till den fasta pelarkranen som tar de flesta båtar, för vissa båtar lyfter vi även med mobilkran. Mer information om lyft till egen vagn på Lövudden finns här.
  • För dig som skall stå på båtstöttor på Lövudden så  behöver du bara komma till hamnen i god tid innan din planerade upptagningstid. VFB AB’s personal anvisar hur din båt skall lyftas på vagnen samt ansvarar för att palla upp din båt med kölpallning och rätt typ och antal båtstöttor. VFB AB har tagit fram en stöttningsinstruktion där det framgår hur och med hur många stöttor din båt kommer att pallas upp. Mer information om hur lyft med upptagningsvagn till stöttor finns här.
  • Lögarängen sköts upptagning och uppställning av vår lyftentreprenör SMT Marinteknik. Mer information om upptagning på Lögarängen finns här.
  • Självupptagare, dvs. de med en mindre båt på trailer som tar upp den själva, hänvisas till den nygrusade ytan på Tegeludden. Bokning och betalning av platsen sker på hemsidan enligt prislistan och sedan kommer en klisterlapp med posten som skall fästas på vagnen/trailern/båten.

Lediga tider

Här kan du se en kort beskrivning av varje tjänst samt vilka tider som finns lediga just nu.

Upptagningsschema

  • På Lövudden kommer vi att köra upptagning i både pelarkran och upptagningsvagn tisdagar, torsdagar, lördagar och söndagar varje vecka. Vi kompletterar med tider på fredagar de mest populära veckorna. Måndagar och onsdagar sparas som reserv om det blir väldigt blåsigt väder någon av de andra dagarna. Vi uppmanar alla som kan att boka upptagning på vardagarna, då finns det fler tider, bättre med plats i hamnen och lugnare tempo.
  • På Lögarängen kommer vi att köra fredagar och lördagar, vi fyller på med ytterligare tider både vardag och helg om det blir fullbokat.

Här är karta till våra upptagningsplatser

Karta till VFB AB’s uppställningsplatser